Een tijdje terug kreeg ik een leuk telefoontje van Alette.
Alette is begonnen met haar eigen magazine en wilde hier graag leuke artikelen in van o.a. ondernemers uit Midden-Groningen.
Ook wilde ze graag een foto van haar 4 generaties dus was benieuwd of we elkaar hier wat in tegemoet konden komen. Het leek mij hartstikke leuk om te doen, en ook om
te kunnen bijdragen aan het tijdschrift. Het interview heeft telefonisch plaatsgevonden, en Alette heeft dit mooi en duidelijk overgebracht in het tijdschrift.
Het artikel is hier onder te lezen.

Emily Rosalia, van hobby naar werk!
“Eigenlijk was ik altijd al creatief bezig, grafisch met plaatjes ‘knutselen’ zat er al vroeg in. Tijdens de auditie voor plaatsing op de school voor kunsten (Kunst & Media) kreeg ik, op basis van het werk dat ik leverde en liet zien, het advies om iets met fotografie en video te gaan doen. Uiteindelijk heb ik auditie gedaan bij de opleiding Audio-Visuele producties (film & fotografie) in Groningen en werd ik, nadat tijdens een toelatingsgesprek, waarin ik werd beoordeeld op eerder gemaakte beelden, aangenomen. Nadat ik zelf een camera bij elkaar had gespaard, kreeg ik al tijdens de opleiding mijn eerste klusjes, voor vrienden en bekenden. Nadat mijn arbeidscontract bij mijn laatste werkgever niet werd verlengd, kreeg ik in plaats van een dip een enorme drive om nu echt voor mezelf te beginnen. De boodschap was helder, ik zou mijn eigen pad gaan bewandelen. Het was voorbestemd om zelfstandig ondernemer te worden, ik vind het ontzettend fijn om zelf de touwtjes in handen te hebben. Na het schrijven van een businessplan heb ik mij in 2015 officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een stap waar ik tot dusver absoluut geen spijt van heb gehad. Ook de marketing verzorg ik zelf, de website en de blog komen allemaal uit mijn eigen creatieve koker”.

Het liefst fotografeer ik op een natuurlijke manier

Werkwijze
Emily werkt graag met mensen en vindt het vanzelfsprekend om integer te werken, afspraken nakomen. “Met mijn doorzettingsvermogen en perfectionisme wil ik de verwachtingen van mijn klanten overtreffen. Warme, liefdevolle, maar vooral positieve foto’s maken voor nu en later, dat is mijn doel en passie. De locatie en het spelen met lichtinval zijn een belangrijke factor in het uiteindelijke resultaat van de foto. Compassie en vormgeving zijn hierbij ook erg belangrijk. Naar de zogenaamde ‘magische’ foto’s’, gemaakt tijdens zonsondergang, is veel vraag.

Het liefst fotografeer ik op een natuurlijke manier en zo spontaan mogelijk, niet teveel ‘standaard’ foto’s, maar échte momenten en emoties vastleggen. De emotie en in het gunstige geval het karakter van een persoon of moment ‘vangen’. Iedere fotosessie is weer anders, vaak vol met onverwachte en voor de klant onvergetelijke momenten. Dat probeer ik telkens weer uniek in beeld te brengen, met oog voor detail en authenticiteit. Ik heb inmiddels een brede technische kennis, wat ik kan inzetten voor het creëren van mijn eigen concept en visie. Dat maakt mijn werk zo afwisselend en leuk”, aldus Emily.

Toekomst
“In de toekomst heb ik vertrouwen. Ik ben altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe dingen. Leren, uitproberen en experimenteren, daar ben ik dagelijks mee bezig. Het maken van fotoshoots in het buitenland op gave locaties, zoals in Italië of in Frankrijk in de bergen staat met stip genoteerd op mijn wensenlijstje voor de toekomst. Mijn bedrijf is mijn ‘kindje’ en grootste passie!

Heeft u een professioneel fotograaf nodig voor het
in beeld brengen van uzelf, uw (klein)kinderen, huwelijk, geboorte van een kind, zwangerschap, redactionele foto’s of een passende foto bij uw LinkedIn profiel? Neem dan contact op met Emily Rosalia, www.emilyrosalia.nl

Door Alette Roorda – Winkel

Copyrighted Image Emily Rosalia Film & Fotografie ©